close

Wat leuk dat je meer over me te weten wilt komen, mijn naam is Frank van Mourik en dit is mijn verhaal

Een kijkje terug in de tijd

Mijn verhaal

2 belangrijke kernwaarden voor mij zijn plezier en passie, 2 kernwaarden die vandaag de dag hebben geleid tot het ontstaan van FVMWorks. Mijn verhaal, dat begon allemaal 15 jaar geleden.

Heb je ooit tijdens je jongere jaren dat moment gehad, waarin je een van je ouders, idolen, superhelden of sterren iets zag of hoorde doen en dat jij dacht “Dat wil ik ook!”. Dat was ik dus, als kleine doerak lekker door het huis aan het sprinten, mijn vader druk aan het werk, maar dit keer met iets wat ik nog niet eerder had gezien. Gelijk op de remmen, even bij papa kijken wat die aan het uitspoken was. Ik zag hem hier digitale edits maken en deze vervolgens in een website verwerken. Waar ik nog alleen bekend was met pen, papier en op een goede dag ook nog wel eens een stift of kwast wist te vinden, ging er een nieuwe wereld voor me open. Mijn eerste reactie: “Papa, kan/mag ik dat ook doen”. Blij verrast reageerde mijn vader hierop met “natuurlijk”! Diezelfde dag wat uren lekker geknutseld, geen enkel idee wat ik precies aan het doen was, maar dat hield me niet tegen! Die dag daarop kwam ik na school weer aanzetten, met dezelfde vraag of ik weer mocht editen / met Macromedia Fireworks mocht werken. Helaas kon dat niet want mijn vader was druk. Dit liet me niet ontmoedigen, kleine Frank zag namelijk nog een andere oplossing en vroeg: “Zou ik dat programma ook op mijn pc kunnen krijgen?”. Dat is waar “creator” Frank werd gevormd.

Het begon met kleine edits voor games, het maken van teamlogo’s, gekke foto edits van gemaakte foto’s, maar ook voor de vormgeving van schoolprojecten. Ik werd er dermate handig in dat ik 2 / 3 jaar later al vragen kreeg van mijn vader, hoe kan ik dit aanpassen en hier en daar kleine edits voor hem maakte. Ook nam ik deel aan een skincontest voor League of Legends, maar was helaas nog niet opgewassen tegen de echte professionals.

Uiteindelijk kwam de tijd dat ik een opleiding moest gaan kiezen, ik wist dat bij design mijn passie lag en dat ik er veel plezier uit kon halen. Met het profiel Natuur en Gezondheid met Béta + kon ik echter elke kant op en heb werkelijk waar ook alle opleidingen bekeken. Mijn keuze viel uiteindelijk op Business Innovation, een opleiding gericht op het grotere proces, startende van probleemanalyse, naar creatie, om te volgen met concepting en implementatie. Een kans om mijn kennis en aanpak van zaken doen uit te breiden, maar eerst moest ik door een selectie van 360 studenten komen, waar er maar 120 werden gekozen.

Tijdens deze studie kreeg je elk blok een nieuw project voor echte opdrachtgevers. Grotere en kleinere opdrachtgevers, waaronder onder andere SAP, Rabobank, Ordina, Vanderlande en Coca Cola. De studie beviel me des danig goed en mede dankzij mijn interesse en plezier in de opleiding heb ik in het jaar 2020 mijn diploma met het predicaat Magna Cum Laude weten te behalen.

Benieuwd waartoe we samen in staat zijn? Neem contact op of bekijk wie jou zijn voorgegaan bij mijn projecten!

Mijn cliënten

Samengewerkt met

Prijzen en erkenningen

Certificaten
2020
Master Business Innovation
2016
Krekel Innovation Award
2015
International Innovation Challenge
Ordina Innovation Challenge

Editing programma's die ik gebruik

ADOBE, SUBLIME

Adobe Illustrator

Adobe Illustrator, for creating vector designs, logo's and much more. Perfect for keeping your images lightweight, without barely losing any quality, resulting in well optimized websites.

Adobe Illustrator

Adobe After Effects

Adobe After Effects is an amazing tool for creating amazing small video edits, to give your site that real "WOW" look. It's not the first program a programmer might think of, but an amazing one when well combined together.

Adobe After Effects

Sublime Text 3

Sublime Text is a sophisticated text editor for code, markup and prose. My favorite software for editing code in either HTML, CSS or PHP.

Sublime Text 3

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop, is one off if not the best editing software out in the market. For every project I use Adobe Photoshop, either to edit, resize, experiment or prototype some of my ideas.

Adobe Photoshop

close
type characters to search...
close